Ако мъжете можеха да говорят ...Седемте ключа към мъжката психология

(Алон Грач)
Ако мъжете можеха да говорят ...Седемте ключа към мъжката психология

Жените постоянно се оплакват, че мъжете не говорят, не изслушват и нищо не разбират. При психолога Алон Грач ходят за съвет и лечение предимно такива мъже. Не че не говорят, а просто се изразяват на различен език, твърди той. В книгата си нюйорксият психоаналитик предлага да се подобри общуването между двата пола посредством седем фактора или, както още ги нарича, ключа към проумяването на мъжкото поведение: срамът (момчетата не плачат), отсъствието на емоции (не знам какво чувствам), несигурната мъжественост (писна ми да съм отгоре), егоцентризмът (виж ме, чуй ме, пипни ме, почувствай ме), агресивността (ще ти покажа аз кой е шефът), саморазрушителността (аз съм такъв неудачник), изразяване чрез половото общуване (искам секс веднага). Като разголва въз основа на дългогодишния си клиничен опит скрития у мъжете "аз", авторът разкрива, между другото, неспирната и изтощителна борба, която те водят, за да се предпазят от женските черти, заложени в тях от природата. "Ако мъжете можеха да говорят" е по същество речник към разбирането на езика на мъжете или -- мъжете в превод. Тази книга ще промени из основи начина, по който се отнасяте към връзките си. Изводите в нея са до такава степен универсални, че тя се радва на еднакъв успех в САЩ, Франция, Германия, Швеция, Италия, Холандия, Испания, Гърция, Китай, Англия, Дания, Русия, а сега вече и в България.

Алон Грач е клиничен психолог с частна практика в Ню Йорк и се занимава както с индивидуална, така и с групова терапия. Чете лекции в Колумбийския университет и води семинари по квалификация на колеги психиатри. Специалист е по психология на мъжа и пише на тази тема за "Ню Йорк Таймс" и "Уол Стрийт Джърнъл".

Много жени биха оспорили този факт, но истината е, че когато са далеч от женските уши, мъжете говорят. На психолога Алон Грач това е известно отдавна и затова в книгата си "Ако мъжете можеха да говорят..." той дава практични съвети, натрупани от 20 години практика, как двата пола да общуват помежду си. Книгата е написана изцяло в традицията на "Мъжете са от Марс, жените от Венера" на Джон Грей и поради онагледяването с множество примери и анекдоти се чете като увлекателен и забавен роман. Да, мъжете говорят, но на друг език и авторът предоставя на читателките инс-трументариума за декодиране на мъжкия разговор.
"Пъблишърс Уикли"

Публикувана: 2005 година от издателство Колибри
Формат: 19x12 ISBN: 9789545293504
Коментарът не е изпратен! Трябва да сте влезли в системата! Влез

Последно препоръчани

Категории

× Моля изберете категория