Колелото на мрака

(Дъглас Престън, Линкълн Чайлд)
Колелото на мрака

Дълбоко в планините на Тибет е скрит манастирът Гсалриг Чонг непристъпен, откъснат от света, затворен за непосветени. А в него от векове се пази древно ковчеже с неизвестно дори за монасите съдържание, запечатало ужасяващо предупреждение...

Полумъртъв алпинист, по чудо оцелял след невъзможен преход през най-страшните хималайски зъбери, намира спасение в манастира. И скоро след това изчезва. А заедно с него изчезва и тайнствената реликва. Агентът от ФБР Алойзиъс Пендъргаст открива беглеца, но късно - някой го е изпреварил и алпинистът е жестоко и яростно убит. Реликвата липсва.

Луксозен презокеански кораб прави първия си круиз в Северния Атлантик. Но вместо безкраен празник, на потъналите в блясък, разкош и грях палуби се развихря психеделична игра с живота на четири хиляди души, а самият Пендъргаст се изправя пред най-страшното - битка със злото, скрито в самия него. Ще бъде ли смазан от Колелото на Мрака?

„Преведи ме през всички страдания -- казва древната молитва. - Само по тази пътека мога да превърна злото в добро".

Бестселърите на Престън и Чайлд едновременно забавляват, плашат и изненадват – дават ти точно каквото искаш от един истински трилър.
Library Journal
Публикувана: 2008 година от издателство Ергон
Формат: 20x13 ISBN: 9789549625165
Последно препоръчана от: tod69
Коментарът не е изпратен! Трябва да сте влезли в системата! Влез

Четат в момента

Категории

× Моля изберете категория

Последно препоръчани