Марсианецът

(Анди Уеър)

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичкo личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.
Публикувана: 2014 година от издателство Бард
Формат: 13x20 ISBN: 9789546554789
Последно препоръчана от: Vik07 CMo Mesecina
Коментарът не е изпратен! Трябва да сте влезли в системата! Влез
Коментарът трябва да съдържа минимум 20 символа!
1/3/2016 2:49:03 PM

Задължителна книга за любителите на космоса и фантастиката. Много лек и приятен хумор, преплетен със сериозни проучвания на автора, разказваща история, която реално може да се случи в близко бъдеще. Екранизацията на книгата, разбира се не е толкова добра, колкото самата нея, също не е за изпускане, но след прочитането на тази история. <br /><br />Авторът на книгата Анди Уеър, има изключително лек изказ, който лесно те пренася в света, който описва.

2Популярни книги сега

Четат в момента

Жанр

× Моля изберете жанр

Последно препоръчани