Състояние на страх

(Майкъл Крайтън)
Състояние на страх

От автора на “Жертвата”

След “Състояние на страх”... просто няма да сте същите...

* В Париж един физик умира, след като е демонстрирал лабораторен експеримент по молба на красива посетителка.
* В джунглите на Малайзия мистериозен клиент купува смъртоносна кавитационна технология, изработена по поръчка.
* Във Ванкувър малка изследователска подводница е дадена под наем за проучвания във водите край Нова Гвинея.
А в Токио един агент на разузнаването се опитва да разбере какво означава всичко това.

Така започва този вълнуващ провокиращ технотрилър на Майкъл Крайтън. Единствено неговото умение да съчетае научните факти с вълнуващи приключения е в състояние да доведе тези толкова различни елементи до напрегнат финал.

Това е най-мащабният трилър на Крайтън. “Състояние на страх” води читателя от ледниците на Исландия до вулканите на Антарктика, от Аризонската пустиня до джунглите на Соломоновите острови, от улиците на Париж до плажовете на Лос Анджелис. Романът препуска напред с шеметна скорост и дори и за миг не спира да провокира ума ни и закостенелите ни убеждения.
Публикувана: 2005 година от издателство Бард
Формат: 21x14 ISBN: 9789545856372
В момента четат: Kpeeva
Коментарът не е изпратен! Трябва да сте влезли в системата! Влез
2/24/2016 3:45:02 PM

Взех тази книга с мисъл, че ще науча нещо от нея и ще се впусна в мащабна история. Уви след първите 200 страници изобщо не ме грабва, чета я трудно и бавно. Не обичам много описателни неща, но в тази книга в началото липсват всякакви. Автора ме праща от едно място на друго, след което на пето, после на осмо връща ни обратно на второ. Някаква разхвърляна какафония от места и хора. Надявам се тепърва да става по-интересна.

0


Четох я доста отдавна. Не мога да се съглася с нищо от написаното от Вас. Цитирам (вече доста изкривено предполагам) непрекъснато сентенции от книгата. Приложени са много конкретни бележки под линия с факти разбиващи постоянно набиваното ни "Глобално затопляне". Не разбиващи - правилното е написано от Майкъл Крайтън - Не е ясно има или няма, но трябва да се изследва задълбочено и некомерсиално. Сегашните "учени" за да докопат "субсидия" ще отидат лично да разтопят ледовете. Добре, че не им е по силите. Книгата е велика с откровенията си. Още повече с увлекателна фабула. Може би автора я ползва за да мине през цензурата, но и там е майстор. Ще я прочета отново. Не е зле повече хора да я прочетат поне по веднъж. Апропо - "Джурасик парк" съдържа реални кодове от Unix. Пример за перфекционизма на Майкъл Крайтън.

0

Четат в момента

Категории

× Моля изберете категория

Последно препоръчани