Къса памет

Видяна: 28 Препоръчана: 0 Рейтинг: 0 от 0 потребители Коментари: 0

от Никола Рей

Категории: РоманиЛитература
Година публикувана: 2008
Резюме:
Все още младият Габриел се интересува предимно от алкохол, наркотици и секс, които от доста време вече не му доставят удоволствие. Иначе изготвя рекламни клипове в една телевизия, оженва се за едно от момичетата, с които движи, и се чуди защо го е направил. Било е време, когато Габриел е обичал истински, бил е мил, симпатичен и изпълнен с енергия, но това се е изличило от паметта му. Късата му памет впрочем не му пречи да съзнава напълно своето падение и да се отнася с подобаваща себеомраза към себе си. Габриел живее от ден за ден, от шише на шише, от "магистрала" на "магистрала", но въпреки това се опитва да направи равносметка на своя типичен за част от младото западно поколение живот.

Същото поколение, което обявява "Къса памет" за култово произведение и за своя настолна книга не само заради сюжета й, в който разпознава себе си, но и заради езика на младостта, на който е написана, заради свежестта на възприятията и безпощадната откровеност.

Френският писател и журналист Никола Рей (р. 1973) е автор на четири книги, от които втората, "Къса памет", е удостоена с наградата "Флор", присъждана на обещаващи млади автори с необичаен талант (сред които нашумелите и в България Амели Нотомб, Пиер Меро, Мишел Уелбек).

ISBN: 9789545296352
Страници: 168
Формат: 20x13
Публикувана от: Колибри
Коментари: