Да раснеш на топло. Затворнически роман

Видяна: 26 Препоръчана: 0 Рейтинг: 0 от 0 потребители Коментари: 0

от Андрей Рубанов

Категории: РоманиЛитература
Година публикувана: 2008
Резюме:
„Прибраха ме рано сутринта на 15 август 1996 година."- Рубанов ни праща зад решетките още с първото изречение. За да ни преведе през изпитанието, наречено „лишаване от свобода". Заедно с автора ще узнаем може ли човек да остане свободен в затвора, може ли да устои на система, измислена, за да го смачка, какво прави приятен живота на топло и непоносим живота извън него. Преди ареста за пране на пари и измами героят - млад банкер, е имал всичко, след 3-годишен престой в следствените изолатори „Лефортово” и „Матроска тишина” излиза съвсем друг човек, беден като просяк.

„В нашата богоизбрана страна всеки десети мъж е бил в затвора, е в затвора или се готви да влезе в затвора” – казва Андрей Рубанов за първите 15 години на руския капитализъм. Книгата му се смята за едно от големите литературни открития през последните години, влиза в шортлистата на литературната награда „Национален бестселър” и правата за екранизацията й са откупени от една от водещите кинопродуцентски компании.
В голяма степен тя е автобиографична – авторът е бил строителен работник, журналист, работил е в банки и е играл на фондовата борса.

ISBN: 9789545296048
Страници: 496
Формат: 20x13
Публикувана от: Колибри
Коментари: