Песните на мама

Видяна: 113 Препоръчана: 0 Рейтинг: 0 от 0 потребители Коментари: 0

от Марлон Брандо

Категории: Изкуство
Година публикувана: 2006
Резюме:
Смятан за един от най-великите актьори на всички времена, Марлон Брандо остави след себе си забележителни роли от класата на Станли Ковалски, Тери Малой и Дон Вито Корлеоне.

Петдесет години след първото си излизане на сцената и след като са се появили десетки спекулативни книги за него, Марлон Брандо сам взема думата, за да разкаже от свое име истината за живота си като бунтар и артист. Резултатът е тази изключителна книга, едновременно забавна, вълнуваща, подигравателна, самообвинителна, бунтарска и безкрайно откровена.

В нея той описва трудните си детски години в семейство, в което алкохолизираните му родители непрекъснато се разделят и събират, както и за неочаквания за самия него път към върховете на актьорското майсторство. След като става сензация на Бродуей с триумфа си в постановката на “Трамвай “Желание” от Тенеси Уилямс, той се насочва към още по-успешна филмова кариера. На върха на славата, в средата на 60-те години, той се сдобива с мечтания остров Тети'ароа в Таити и започва да се снима все по-рядко. Подробно е описана работата му с режисьори като Eлиа Казан, Чарли Чаплин, Джило Понтекорво, Франсис Форд Копола и Бернардо Бертолучи, така и актьори като Вивиан Лий, Карл Молдън, Антъни Куин, Монтгомъри Клифт, Ана Маняни и Юл Бринър.

Изключително интригуващ поглед към живота на един от най-интелигентните, витални и духовно освободени актьори, “Песните на мама” разкрива и страстта, с която Брандо се бори в защита на онеправданите – били те индианци или афро-американци. А откровенията му за тайнствата на актьорската професия със сигурност биха вдъхновили мнозина актьори. За всеки, който е харесвал филмите на Марлон Брандо, неговата автобиография ще бъде несравнимо удоволствие.

ISBN: 9789545294471
Страници: 478
Формат: 20x13
Публикувана от: Колибри
Коментари: