Върховната тайна

Видяна: 127 Препоръчана: 0 Рейтинг: 0 от 0 потребители Коментари: 0

от Бернар Вербер

Година публикувана: 2006
Резюме:
Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. "Нувел Обсерватьор". През 1991 г. издава романа "Мравките", с който придобива световна известност. Следват "Денят на мравките" и "Революцията на мравките". Вербер е автор и на трилогията "Танатонавтите", "Империята на ангелите" и "Ние, боговете", както и на т. нар. експериментални книги, сред които изключително популярната "Енциклопедия на относителното и абсолютното знание".
Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 25 езика и са издадени в 10 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.


Преди два милиона години човешкият мозък изобретява оръдието на труда.
Преди петдесет години човешкият мозък изобретява първите програми за изкуствен интелект.
Преди пет години компютрите започват да разсъждават самостоятелно.
Преди една седмица един човешки мозък, подпомогнат от компютър, получава достъп до "Върховната тайна".

Блестящият невролог и световен шампион по шахмат Самюел Финшер умира в обятията на красавицата Наташа Андерсен. От любовен екстаз - твърди полицията. Двама журналисти - Люкрес Немрод и Изидор Каценберг - се усъмняват и започват разследване, което ги води от моргата в Кан до психиатричната клиника на остров Света Маргарита.
Може ли човек да умре от удоволствие? Неограничени ли са възможностите на човешкия мозък? Кое мотивира действията ни? Каква е "Върховната тайна" и защо откривателят й се е опитал да я скрие от човечеството? На тези въпроси се заемат да отговорят героите на поредната завладяваща книга от автора на "Мравките", в която фантастиката се опира на реално съществуващи научни експерименти и открития.

ISBN: 9789545294129
Страници: 376
Формат: 20x13
Публикувана от: Колибри
Коментари: